دروازه‌های شهری – دروازه‌های تهران

راهنمای انتخاب مدل درب لوکس فرفورژه
یکشنبه, ۱۵ام تیرماه ۱۳۹۹
صنایع فلزی صانع تولیدکننده انواع حفاظ و نرده روی دیوار با بهترین کیفیت و قیمت
حفاظ روی دیوار – تولیدکننده نرده روی دیوار
یکشنبه, ۱۵ام تیرماه ۱۳۹۹

دروازه‌های شهری – دروازه‌های تهران

سردر میدان مشق در محل میانی شرکت نفت و پستخانه

اهمیت درب و دروازه برای افزایش امنیت و ایمنی خانه، شهر و کشور – دروازه‌های تهران

حریم حصار و حفاظ از گذشته های دور در زندگی انسان ها اهمیتی بنیادین داشتند. چنانچه فیلم انیمیشنی بسیار زیبای غارنشینان را مشاهده کرده باشید. در آنجا نزدیک شب که می شد پدر تنومند خانواده یک سنگ بزرگ را در جلوی درب غار و به عنوان درب خانه برای محافظت از خواب شبانه اعضای خانواده قرار می داد.

درباره انیمیشن زیبای غارنشینان The Croods و اهمیت درب
درباره انیمیشن زیبای غارنشینان The Croods و اهمیت درب

حتی در همین چند دهه گذشته و بدلیل نبود حکومت مرکزی و قدرتمند شهری، ناامنی چنان بالا بود که شهرها برای خود دارای دروازه بودند که در این نوشتار دروازه های قدیمی تهران را با هم مرور می کنیم.

دروازه‌های تهران

نخستین دروازه های تهران در عصر صفویه و بدستور شاه طهماسب ساخته شد که شامل 5 دروازه بود. در دوره افغان ها و سپس قاجاریه هر کدام یک دروازه دیگر به دروازه های تهران اضافه شد.

اما در زمان ناصرالدین شاه قاجار بدلیل نیاز به توسعه شهر و شهرنشینی دروازه های تهران تخریب شده و تهران دارای دو دروازه شد.همچنین در دوره پهلوی دروازه های تهران که در زمان ناصرالدین شاه قاجار ساخته شده بود نیز تخریب شده و اکنون تهران دارای دو دروازه است.

نخستین دروازه تهران که باقی مانده دروازه باغ ملی می باشد که در زمان نخست وزیری رضا خان ساخته شد

در آن زمان میدان مشق دروازه‌ای زیبا پیدا کرد با یک درب دولنگه و دو طاق نمای مسدود که به صورت پخی بود،

دیگری بخش کوچکی از دروازه محمدیه در داخل بازار عباس آباد و سر در قورخانه تهران نیز از آن دوران بر جای مانده است.

سردر قورخانه تهران - دروازه‌های تهران
سردر قورخانه تهران – دروازه‌های تهران

آخرین دروازه‌ای که در دارالخلافه تهران ساخته شد و آن را دروازه میدان مشق می‌گفتند در دوران سلطنت رضاشاه در محل میانی شرکت نفت و پستخانه به وجود آمد. در بزرگ آهنی این بنا را که سال‌ها بر فراز آن نقاره می‌زدند در قورخانه ساخته بودند.

سردر میدان مشق در محل میانی شرکت نفت و پستخانه
سردر میدان مشق در محل میانی شرکت نفت و پستخانه

دروازه‌های دوازده‌گانه تهران در سال ۱۳۰۹ شمسی در دوره شهرداری کریم آقا بوذرجمهری به بهانه این که شهر باید نوسازی شود ویران کردند..

آری تهران ما پر از خاطرت تلخ و شیرین است و یک شهر با همه خاطراتش زیباست. به قول شاعر هر جای طهرون یه چیزائی داره، واسه خودش برو و بیائی داره…

حتما بخوانید:   درب آهنی برای درب پارکینگ - درب حیاط - درب ساختمان

و ما در صنایع فلزی صانع نیک می دانیم که روزی خاطره خواهیم شد و در این چند دهه فعالیت خود بیش از 1200 درب را در نقاط مختلف ایران و جهان ساخته ایم و در اینده شاید یکی از این درب ها نمادی باشد از هنر و صنعت ایرانی که زمانی درب های فرفورژه را با این کیفیت می ساختند…

مهدی محمدی دهقانی

مدیر تبلیغات و بازاریابی صنایع فلزی صانع

www.SaneSanat.com

اطلاعات بیشتر درباره دروازه های تهران

  • دروازه محمدیه یا دروازه نو تنها بازمانده از دروازه‌ها قدیم تهران و در نزدیکی آن میدان مولوی یا پاقاپوق یکی از پنج میدان مهمی بود که در تهران دوران قاجار ساخته شد. این میدان سپس به میدان اعدام و سپس دوباره به مولوی نامیده شد که در جنوب تهران و خارج از شهر قرار داشت و محل اعدام مجرمین بود.
  • سردر باغ ملی، از بناهای به جا مانده از دوره قاجار می‌باشد که در سال‌های ۱۳۰۱ تا ۱۳۰۴ توسط حسین‌علی‌بیک‌تهرانی نوسازی شده و اکنون یکی از نمادهای شهر تهران است.[۱] این بنا در ضلع شمالی خیابان امام خمینی (سپه پیشین)، در ضلع شرقی وزارت امور خارجه و در ضلع غربی موزه پست و تلگراف قرار دارد.

پیش از بنیاد برج آزادی، این دروازه به عنوان نماد شهر تهران شناخته می‌شد

  • منبع: ویکی پدیا فارسی
  • https://fa.wikipedia.org/wiki/دروازه‌های_تهران

www.SaneSanat.com

صنایع فلزی صانع
صنایع فلزی صانع
صنایع فلزی صانع تولیدکننده انواع مدل درب زیبای فرفورژه برای درب پارکینگ، درب حیاط، درب آپارتمان در اندازه و رنگ دلخواه شما www.SaneSanat.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *